مجله زیبایی ساعی
0

عمل جراحی تغییر رنگ چشم: آرزویی دست‌یافتنی ولی خطرناک

عمل جراحی تغییر رنگ چشم: آرزویی دست‌یافتنی ولی خطرناک

بسیاری از افراد در جستجوی زیبایی و تمایز، به سمت تغییرات ظاهری گام برمی‌دارند. یکی از این تغییرات که در سال‌های اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته و تبلیغات وسیعی درباره آن در فضای مجازی مشاهده می شود، تغییر رنگ چشم از طریق جراحی است. این روش‌ها، که شامل تغییر رنگ چشم با لیزر و کاشت عنبیه مصنوعی می‌شوند، امکان تغییر دائمی رنگ چشم‌ها را فراهم می‌آورند.

روش‌های جراحی تغییر رنگ چشم

تغییر رنگ چشم با لیزر، یکی از روش‌های نوین است که در آن با استفاده از لیزر، رنگدانه‌های ملانین موجود در عنبیه کاهش یافته و در نتیجه، رنگ چشم به آبی یا خاکستری تغییر می‌کند. این روش معمولاً برای تغییر رنگ چشم‌های قهوه‌ای به رنگ‌های روشن‌تر استفاده می‌شود.

روش دیگر، کاشت عنبیه مصنوعی است که در آن یک عنبیه رنگی بر روی عنبیه طبیعی فرد قرار می‌گیرد. این روش امکان تغییر رنگ به انتخاب فرد را می‌دهد و نتایج آن دائمی است.

توصیه‌های پزشکی در جراحی تغییر رنگ چشم

پیش از اقدام به چنین جراحی‌هایی، مشورت با یک متخصص چشم، ضروری است. باید تمام جوانب و خطرات احتمالی را در نظر گرفت و از اینکه نتایج مطابق با انتظارات باشند، اطمینان حاصل کرد.

عوارض خطرناک جراحی زیبایی تغییر رنگ چشم

خبرگزاری ایسنا، گفتگویی با دکتر هرمز شمس، متخصص چشم پزشکی و استاد دانشگاه تهران انجام داده است که در ادامه می خوانید.

دکتر شمس با هشدار نسبت به تبلیغات شبکه‌های مجازی درباره تغییر رنگ چشم بویژه از سوی غیرمتخصصان، گفت: نکته مهم و قابل توجه، آن است که این عمل به‌صورت قرار دادن لنز ثابت روی قرنیه چشم انجام می‌شود که به هیچ وجه عملی ساده و بی‌خطر نیست و از طرفی هم به دلیل برخورد این لنزها با عنبیه می‌تواند موجب آب مروارید و تورم در چشم شود.

خطر کوری با قرار گرفتن لایه اضافی روی عنبیه چشم

وی درباره عوارض عمل تغییر رنگ چشم به ایسنا گفت: این لنزها یک لایه اضافی است که به چشم‌ها وارد می‌شود و با عنبیه چشم که یک لایه شفاف است و سلول‌های آن، آندوتلیال و بسیار حساس هستند، برخورد دارد و می‌تواند آن‌ها را از بین ببرد و دیگر هم تولید نشوند. در این صورت، این خطر وجود دارد که این لنزها موجب کدورت قرنیه چشم و کوری شوند و در چنین شرایطی تنها راه چاره، پیوند قرنیه است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: این عمل‌ها همچنین به زاویه و درون چشم که بین عنبیه و قرنیه است، فشار وارد می‌کند و می‌تواند موجب آب سیاه شود. همچنین این عمل می‌تواند به دلیل تماس با عدسی چشم موجب بروز آب مروارید شود؛ به طور کلی این عمل اگر جنبه درمانی نداشته باشد، به غیر از افرادی که عنبیه آن‌ها به طور کامل ایجاد نشده، به هیچ وجه برای سایرین توصیه نمی‌شود.

تغییر رنگ چشم، چه زمانی جنبه درمانی دارد؟

این متخصص چشم پزشکی و استاد دانشگاه تهران درباره جنبه‌های درمانی اعمال مرتبط با تغییر رنگ چشم گفت: برخی از افراد، عنبیه چشم بسیار شفافی دارند که بازتاب نور، آن‌ها را اذیت کرده و بینایی‌شان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بنابراین می‌توان برای بهبود شرایط آن‌ها یک عنبیه مصنوعیِ رنگی فراهم کرد تا اذیت نشوند و این عمل، جنبه درمانی دارد اما این جراحی برای یک فرد سالم، ریسک بالایی دارد و این در حالیست که برخی افراد متاثر از تبلیغاتی که در شبکه‌های مجازی انجام می‌شود، به انجام این عمل اصرار دارند.

وی در پایان مجددا توصیه کرد: با توجه به پرریسک بودن این عمل، اگر افراد مشکل قرنیه ندارند و این عمل برای آن‌ها جنبه درمانی ندارد، اقدام به این کار نکنند. مهم‌ترین نعمتی که هر انسان دارد سلامتی است و چه بهتر که اقداماتی در راستای به دست آوردن سلامتی بیشتر انجام دهیم نه کارهایی که این مهم را دچار مخاطره می‌کنند.

منبع: ایسنا

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید